Gauldal brann og redning toppbilde
   Tlf: +47 48 28 15 50      Adr: Postboks 309, 7223 Melhus       E-post: post@gbriks.no       
Nettsider for Midtre Gauldal kommune Nettsidene til Melhus kommune
 
   Startsiden
   Om GBR IKS
   Forebyggende
   Feiing og tilsyn
   Beredskap
   Farlige stoffer
   Skjema
   Lenker
   Nyhetsarkiv
   Nyttig info
 
   Kontakt oss
 
 
 
 

 
 

TRYGG BRUK AV FYRVERKERI.

Av Herbjørg Ishol 
20.12.2010
 
Fyrverkeri er vakkert, men kan være farlig hvis man ikke tenker seg om. Stå et sted hvor nedfallet ikke kan føre til brann og følg sikkerhetsreglene angitt på produktet du har kjøpt.
-

Forbud mot salg og bruk av raketter med styrepinne har ført til langt færre personskader nyttårsaften. Fra i år skal alle forhandlere av fyrverkeri i tillegg være sertifisert av Norsk brannvernforening.  Dette vil bli kontrollert av brannvesenet slik at publikum skal være trygge på at de handler hos sertifiserte forhandlere. Fyrverkeri er sprengstoff og som regel er det feil bruk som fører til skade, både på personer og bygninger. Spør forhandleren om gode råd og følg Fyrverkerireglene.

Brannvesenet har i år sendt ut en oppfordring til velforeningene i Melhus og Midtre Gaudal kommuner om å gå sammen om å samles på steder i nabolaget hvor fyrverkeriet kan sendes opp uten fare for at nedfallet kan føre til brann. Dette på bakgrunn av at vi hvert år får henvendelser fra folk som ikke tar sjansen på å reise hjemmefra fordi de er bekymret for at nedfall eller uvettig oppskyting av fyrverkeri kan føre til skade på hus og heim.
 
Bruk av fyrverkeri på, ut over eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted er regulert av politivedtektene i den enkelte kommune. Her finner du:

Godt nytt år!

-

 

 

 

 

 Nettsidene er utviklet av
Datamann AS, 9550 Øksfjord